KITI ATELIER - Castigatorul concursului Cel Mai Bun Articol Creativ

For The Love of Fashion a organizat in perioada 28.08 - 04.09.2017, concursul "Cel Mai Bun Articol Creativ". Cu ajutorul Mirunei Popescu - PR Specialist si a Fashion Blogger-ului Khloe Lo (www.khloelo.com), am reusit sa alegem castigatorul, iar mai jos gasiti articolul sau. Noua ne-a placut!

Cum am ajuns sa creez MASCA FANTOMEI

Ar trebui pentru început  să vă povestesc cum și când am ajuns să creez bijuterii din tacâmuri , dar ma voi  rezuma doar la câteva aspecte pentru a intra în temă.
Inițial am crezut că  “am descoperit roata” și că  ideea bijuteriilor din tacâmuri îmi aparține deoarece primele piese le făcusem cu aproximativ 30 de ani în urmă când păreau niște extravaganțe. Ulterior peste ani, după ce-mi începusem mai serios cariera în “handmade” am avut surpriza să  constat că ideea bijuteriilor din tacâmuri au avut-o mulți,  independent unii de alții, că  acestea sunt apreciate și  chiar au succes.  Am reluat tema și am început să lucrez din nou.
Dacă la început răsuceam tacâmurile free form la rece, fară să folosesc flacara sau făceam colaje cu pietre semiprețioase, perle și alte piese metalice vintage pentru a crea brățări, pandantive și coliere inedite, de ceva timp am început modelarea tematică. Așa s-a născut  și colierul  MASCA  FANTOMEI  plecând de la o lingură din alpaca argintată de la care folosisem coada în alt proiect. De mult timp cochetam cu ideea unei măști  dar nu apucasem s-o pun în practică pentru că nu știam exact ce vreau să fac. Văzând cupa de lingură destul de mare  (aproximativ 7 mm /4,5mm) și fără farmec așa simplă , am pus mana pe marker și am început să desenez pe dosul ei o jumătate de mască.




Aveam ceva în minte dar neclar, ideea era ca o nălucă care venea și în aceeași secundă dispărea neputând-o prinde. Mi-am făcut curaj și am trecut la treaba în speranța că totul se va contura pe parcurs. Ce se putea întâmpla decât să stric cupa lingurii ! Nu era nici prima și în mod sigur nici ultima data când stricam o piesa neștiind exact ce urma sa fac. M-am mascat corespunzător prelucrării metalului cu masca și ochelari de protecție, deoarece în timpul tăierii și șlefuirii metalului  șpanul zboară în toate direcțiile și am început să tai.



Primele mișcări au fost mai dificile apoi totul s-a legat de la sine. Am folosit inițial un aparat tip dremel  cu discuri de tăiere apoi am continuat cu bomfaierul. După ce am terminat de tăiat, am șlefuit marginile cu același aparat folosind piese diamantate  și tot cu piesele de șlefuit am început să sap în metal pentru a contura nasul.


Folosindu-mă de  nuanțele diferite ale celor două straturi metalice, alpacaua și argintul, prin șlefuire profundă (îndepărtarea stratului de argint) am creat niște umbre care să evidențieze discret obrazul și buza superioară prin contrastul dintre cele doua culori . Șlefuirea finală am făcut-o cu o pilă de unghii  cu 7 fațete   pentru șlefuirea fină și lustruire, pe care o folosesc cu succes la finisarea pieselor metalice.  Pentru baza colierului aveam trei variante: cu un șiret din piele velurată tabac, șiret de piele neagră sau arc metalic învelit în  piele velurată neagră. Eu am ales velurul tabac dar în final cea care l-a purtat la nunta de metal (la 10 ani de căsătorie) a optat pentru ultima varianta. MASCA FANTOMEI a stat apoi pe un suport două săptămâni,  timp în care i-am făcut poze, am studiat-o să văd dacă are ceva probleme de retușat (care pot fi cel mai bine observate pe fotografii ), a reintrat de două ori la șlefuit și umbrit și în final  a primit ok-ul.



Urma să-i fac prezentarea și s-o scot în lume.Pentru prezentare  trebuia să-i găsesc un nume și  o poveste legată de acesta, asa cum fac cu majoritatea creațiilor mele. M-am repezit pe internet căutând povestea “Omul cu masca de fier”, dar acea mască nu semăna deloc cu ceea ce  creasem. Știam ca undeva văzusem ceva asemănător dar nu știam unde. Nu cu mult timp în urmă citisem legenda Operei din Paris și într-o după amiază am auzit la televizor o referire la  Fantoma de la Opera și atunci imaginea s-a limpezit . Asta era ! Căutând apoi pe internet am dat de masca pe care am făcut-o , nu identică, dar era acea piesă care se jucase de-a năluca în  mintea mea și care pană la urma a ieșit la lumina la fel ca și fantoma de la operă. 


 Creatiile Kiti Atelier, unicat si inedite le gasiti pe www.kiti.ro

Comentarii

  1. Va multumesc ! Cum spuneam, nu credeam dar speram, deoarece atunci cand lasi sufletul sa vorbeasca in locul mintii se intampla si minuni !

    RăspundețiȘtergere
  2. Creatiile Kiti Atelier, unicat si inedite le gasiti pe www.kiti.ro si cand ma duc la sait gasesc:
    "Acest domeniu este de vanzare. Informatii la : site5(at)kiti.ro"
    Se pare ca a luat preminul si a plecat. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am plecat, pot fi in continuare gasita aici https://www.facebook.com/Kiti.Atelier.shop/
      sau aici https://www.facebook.com/kiti.atelier. Cred ca nici la sait nu voi mai renunta desi imi vine foarte greu sa gestionez singura totul si in plus sa si lucrez, dar ma voi stradui. Saitul a fost copilul meu de suflet si-i simt lipsa! Premiul il voi lua la targul din 16-17decembrie de la Vintage Pub unde va astept, daca doriti sa-mi vedeti creatiile. O zi cu bucurii !

      Ștergere

Trimiteți un comentariu